11.08.

Tarinan­kerronnan taito

Lomat alkavat olla ohi. Tuo aika, jolloin vuorokauden ympäri oli aikaa luoda muistoja. Istua nuotiolla ja paistaa täydellinen vaahtokarkki someen napattavaksi. Itse taisin myös toteuttaa syvintä itseäni – määrätä, häärätä ja unohtaa ajankulu.

On taito kertoa tarina. Maanantaina palasin työkavereiden inspiroivaan seuraan. Lähdimme aurinkoiselle terassille lounaalle ja vaihdoimme lomakuulumisia. Säät olivat olleet ja paikasta toiseen oli menty. Oli ihmetelty kulttuurien välisiä eroja ja löydetty huikeita paikkoja. Kokemuksia oli saatu niin asiakaspalvelusta kuin lasimajan rakentamisestakin. Lauseet olivat kauniisti rakennettuja ja kertoivat siitä, mikä meille oli ollut tärkeää.

Mukaansa tempaava tarina. Kuuntelin luonteelleni ominaisesti muiden kerrontaa. Lopulta jäin lumoutuneena kuuntelemaan työkaverini seikkailua Englannin nummilla. Hän sen osasi. En voinut välttyä kateudelta. Miksi minä en kertonut omista saavutuksistani? Ja niinpä sitten jaoin heille tarinani, joka tulee vaikuttamaan kyläyhteisömme elämään.

Tarina rakentaa kuvaa meistä. Se kuka olen, heijastuu toiminnastani, puheistani ja olemuksestani. Tämän lisäksi ulkoasuni kertoo, mitä arvostan ja ilmeeni mikä on meininki. Tarinani kuulija piirtää kuvan omista lähtökohdistaan ja ymmärtää siitä sen mikä on tärkeää ja koskettaa juuri häntä. Mutta tärkeintä on, että hän kuulee sen – ja jälleen yksi tarina on syntymässä.
Leirinuotioiden tarinat ovat muuttaneet muotoaan, mutta yhä tänä päivänä ne muistetaan paremmin kuin historialliset faktat. Millaisen tarinan sinä kerrot yrityksestäsi? Kuka sen kuulee ja missä? Kuuleehan hän?

Elina Jacklin
projektipäällikkö

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.bstr.fi/blogi/tarinankerronnan-taito">
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *