29.11.

Rakkautta ja rajoja – myös työelämässä

”Mulla taitaa olla murrosikä”, ilmoitti pian 11-vuotias tyttäreni vähän häpeillen, mutta itsevarmasti. ”Koska tekee mieli sanoa jokaiseen asiaan EI, EI, EI.” Selvä tapaus. Nyt on sitten annettava vielä enemmän rakkautta ja rajoja.

Samana iltana olin tilanteessa, jossa ikkunanpesu muuttui ylitsepääsemättömäksi. ”En pese. Mä en sitten koskaan enää pese ikkunoita.” Pysyin rauhallisena ja jatkoin työtä poikani kanssa. En kommentoinut mitään ja pian huomasin tyttäreni olevan työn touhussa. Annoin rakkautta – ymmärtämällä. Annoin rajoja – käytöksellä ei saanut huomiota eikä vapautusta työstä.

Mietin, miksi tämä ei voisi olla itsestäänselvyys myös työelämässä. Rakkautta ja rajoja?

Olen Facebookissa, mutta en käytä sitä. Minulla ei ole LinkedIn-tunnuksia. Saan viikoittain kaveripyyntöjä, mutta tekisi mieli huutaa EI, EI, EI. En halua kaverisuhteita Facebookiin, haluan jutella kasvotusten parhaan ystäväni kanssa. En halua työuraani linkedIniin. Haluan tuoda työurani esille kasvotusten. Ympärilläni pyörii digi-ihmisiä. Yhä tekee mieli sanoa ei.

Mitenkäs tämä tilanne käsitellään? Antamalla työyhteisössä rakkautta ja rajoja.

Rakkautta ymmärtämällä. Ymmärtämällä, mistä toinen on tullut, mitä kokenut ja erityisesti miksi hän näin haluaa.
Rakkautta tiedostamalla. Tiedostamalla realiteetit. Rakkautta kannustamalla. Havahtumalla siihen, että kukaan ei ole yksin siinä tilanteessa. Rakkautta ihan muuten vain.

Rajoja. Tässä tapauksessa rajanveto on helppo ja yksinkertainen. En tule saamaan vapautusta näistä digi- ja somejutuista, vaikka kuinka hyppisin tasajalkaa ja huutaisin ei. Väistämättä ne ovat osa minunkin elämääni.

Rakkautta ja rajoja – huomasit varmaan, kumpi arvo minulle on voimakkaampi? Täysi määrä rakkautta auttaa sitoutumaan, niin kotona kuin työyhteisössäkin. Niissähän vietämme kaiken aikamme. Miksi rakkaus pitäisi jättää kotiin, kun lähdemme töihin?

konttoripäällikkö
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.bstr.fi/blogi/rakkautta-ja-rajoja-myos-tyoelamassa">
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä

Onnellinen työntekijä tuo menestyksen

maaliskuu 23, 2018

Onnellisuus on puhuttanut suomalaisia viime aikoina. Se tuntuu olevan kasvava trendi, jota jokainen tahollaan tavoittelee – eikä ihme, sillä onhan..

Brändin kanssa pakattu

maaliskuu 8, 2018

Kuvittele mielessäsi kauppareissu. Se on usein nälän ja väsymyksen sävyttämä arjen pakkopulla. Kuljet samoja reittejä etsien hyväksi todettuja tuotteita ja..

Boosterin Keinussa osa 7 – Sami

maaliskuu 7, 2018

Keinussa-sarjan seitsemännessä jaksossa AD:mme Sami pohtii tarinoita suunnittelutyön taustalla ja avaa hyvän elämän salaisuuksia. Boosterin Keinussa -sarjassa tutustutaan konttorimme tyyppeihin,..